fbpx

Стартира строителството на най-новия проект на „Явор“ АД – сграда ИНФИНИТИ ГРИЙН, в ж.к. Чайка , гр. Варна

С празничен водосвет и литургия се проведе официална церемония „Първа копка“ на новата сграда на „Явор“ АД и „Интерком Груп“ ООД в ж.к. Чайка – ИНФИНИТИ ГРИЙН. Водещите Варненски инвеститори в строителството отново предизвикаха огромен интерес сред клиентите с проект на сграда, която ще се отличи със своето качество и визия в един от най-елитните квартали на морската ни столица.

Събитието бе уважено от: главния архитект на Община Варна – арх. Виктор Бузев, заместник кмета на Община Варна – г-н Пейчо Пейчев, кмета на район Приморски – г-жа Петя Проданова, кмета на район Младост – г-н Христо Христов, както и официални лица от Община Варна. Присъстваха още проектанти и бизнес партньори на инвеститора, както и първите собственици на жилища в сградата. Продажбите на апартаменти в Инфинити Грийн в момента набират скорост. Подробности за разпределенията, цените, подбраните строителни материали и сроковете, може да се намерят в сайта на Явор АД.

По традиция, отец Добромир отслужи водосвет и литургия, с което се благослови начинанието. Осветиха се три камъка, които ще бъдат положени в основите на сградата. Наречени за здраве и благоденствие по стар български обичай, те ще носят успех и просперитет на бъдещите собственици и всички участници в строителния процес.

Кръстникът инж. Павлин Николов – председател на СД на „Явор“ АД и собственик на „Интерком Груп“ ООД, счупи бутилка шампанско в кофата на багера, след което бе направена символична „Първа копка“ и бе дадено началото на строителните работи. Изпълнител на грубия строеж на сградата ще бъде фирма „Перинов и синове” ЕООД - доказани във времето професионалисти, отличаващи се с прецизност на изпълнението и високо качество на строителството. „Явор“ АД и „Перинов и синове” ЕООД си партнираха и при строителството на два от вече завършените обекти на инвеститора – сградите МЛАДОСТ и ЯВОР.

След първата копка поздравителни слова изнесоха инж. Павлин Николов и кмета на район Приморски – г-жа Петя Проданова. Господин Николов гарантира, че проекта ще бъде изпълнен най-качествено и с най-добри материали и ще украси квартал Чайка с уникална и впечатляваща визия. Госпожа Проданова пожела на „Явор“ АД и „Интерком Груп“ ООД успех, а на бъдещите собственици на жилища в ИНФИНИТИ ГРИЙН да бъдат здрави и щастливи. В поздравителния адрес, който получиха инвеститорите, беше изразена вярата от нейна страна, че и новият проект ще се превърне в истински дом за клиентите на „Явор“ АД. Бяха споменати професионализма на инвеститорите, както и безкомпромисното качество на изпълнение на проектите на дружеството.

Изключителната локация е сред параметрите открояващи сграда ИНФИНИТИ ГРИЙН, като неповторима жизнена среда в атмосферата на морската ни столица. Многофункционалната сграда се намира в квартал Чайка, в близост до ДКЦ Чайка, на 3 минути пешеходно разстояние от Морската градина и Делфинариума - тихо и удобно местоположение, с директни връзки до центъра на града и курортите. Краткото пешеходно разстояние до Морската градина и морето го правят предпочитано място за семейства с деца, активно спортуващи хора, които ценят пълноценния начин на живот и близостта до природата.

Имотът, в който ще бъде построена сградата е с големина 3320 кв. м. Архитект Наталия Никова е автор на архитектурния проект на ИНФИНИТИ ГРИЙН. Други два новостроящи се жилищни комплекси на „Явор“ АД – „Азимут“ и „Фемили Гардън“ също са дело на архитект Никова. Визията на ИНФИНИТИ ГРИЙН се отличава с уникален стил и класа, и впечатлява с красота и изящество. Концепцията при определяне обема на зданието и ситуирането му в парцела е съобразена с местоположението на сегашните и бъдещи околни сгради, така че да се постигнат възможно най-добрите изложения на обектите, както и избягване на близост и засенчване от околните сгради. Хората, които ще инвестират, закупувайки жилищен или нежилищен обект в ИНФИНИТИ ГРИЙН, могат да се похвалят с добро вложение на своите спестявания, тъй като качеството и локацията са водещи фактори в това отношение и винаги ще поддържат висока цена.

Сградата е седемнадесететажна. Всеки обект разполага с достъп до две стълбищни клетки и три асансьора. От по-високите етажи се разкрива уникална морска панорама и/или обширна красива градска гледка.

Сграда ИНФИНИТИ ГРИЙН е със смесено предназначение, състои се от търговски площи, самостоятелни обекти с нежилищно предназначение и апартаменти. На първия етаж е ситуиран голям магазин за хранителни стоки, който е продаден. Общият брой на обекти е 173.

Проектиране насочено към комфорта! Всички обекти разполагат с големи дневни, спални с оптимална площ, достатъчно на брой мокри и обслужващи помещения и тераси с френски прозорци. Предвидено е пожароизвестяване във всеки обект, както и окабеляване за сигнално охранителна система. Освен функционалните разпределения, голямо предимство е изложението. ИНФИНИТИ ГРИЙН, за разлика от сградите в близост, е ситуирана така, че всички обекти са с благоприятно изложение и са максимално отворени към морето, околната зеленина и градската панорама.

Паркирането е решено със закрити паркоместа, разположени на 3 нива.

Изпълнението на ИНФИНИТИ ГРИЙН се отличава с високотехнологични решения в строителството и използването на най-качествените материали на водещи компании в индустрията.

Фасадата е окачена, вентилируема, облицована с три вида естествен камък – травертин, гранит и зелен мрамор. Освен внушителна и стилна визия каменните фасади притежават отлична здравина и висока издръжливост. Този тип фасада се отличава с максимална топлоизолация и паропропускливост, повишена хидро- и шумоизолация на апартаментите и възможно най-дълъг живот.

Тухлите, които ще се използват за строителството на сградата са керамични енергийни блокове с вертикални кухини - EB 25 ACOUSTIC на Сръбския производител Младост. Те са с отлични характеристики за шумоизолация, якост на натиск, топлопроводимост и защита от вибрации. Техните характеристики изпреварват изделията от същия клас на най-реномираните фирми - производители на тухли в световен мащаб

Дограмата е алуминиева на водещия Европейски производител Reynaers Aluminium - Reynaers MasterLine 8 HI. Тази дограма има отлични показатели по отношение на топлоизолация, въздухо- и водонепропускливост и противозломна защита. Това ново поколение иновативни прозоречни решения отразява най-съвременните архитектурни тенденции към увеличаване на дневната светлина, като в същото време предлага максимални нива на шумо- и топлоизолация.

Информация за сграда ИНФИНИТИ ГРИЙН и други проекти на ЯВOР АД може да получите в офиса на фирмата на бул. Република 117 (Търговски център „Явор“) ет.4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или в сайта на компанията https://www.yavorad.com.

 

 

1225
ПРОДАДЕНИ АПАРТАМЕНТИ
18
ГОДИНИ ИНВЕСТИЦИИ
126200
РАЗГЪНАТА ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ